Nieuws

BERICHTEN over ZcHaren 7 oktober 2021:

  • De clubkampioenschappen en aansluitende barbecue op 4 september jl. zijn uitstekend verlopen. Tijdens deze sessie heeft Zwemclub Haren op gepaste wijze afscheid genomen van de trainers Ina Terpstra en Inge Dekker. Ina is benoemd tot erelid van de vereniging omdat zij jarenlang met hart en ziel veel heeft gedaan voor de vereniging. In aanwezigheid van zeker 40 leden en aanverwanten nam zij de bijhorende oorkonde en bloemen in ontvangst. De nieuwe trainer Agnes Koning werd voorgesteld aan de aanwezigen. Helaas was nieuwe trainer Simone Bron door ziekte niet in staat aanwezig te zijn.
  • Agnes Koning verzorgt voorlopig, vanwege ziekte van Simone Bron, de trainingen op de maandagmorgen bij de recreanten en trimzwemmers. Ook draait zij mee op een deel van de donderdagavonden. Helaas is het aantal zwemmers op de maandagmorgen zo ver geslonken dat het aantal gehuurde banen wordt verminderd tot drie. 
  • Het is de bedoeling dat Simone op termijn de dinsdagmorgen gaat verzorgen voor aquajoggers. We gaan dit Aquavaria noemen.  Helaas zijn er te weinig belangstellenden die op de dinsdagmorgen willen aquajoggen.  Voorlopig is dit op een laag pitje gezet.
  • Trainer Jacqueline Nannenberg geeft samen met Ame Hulleman de  de jeugdtrainingen op de dinsdagavond. Jacqueline traint de Paranhas-leden weer op de dinsdag- en donderdagavond. Ame doet op de donderdagavond samen met Agnes het trimzwemmen. Bij de jeugdtrainingen op de dinsdagavond is sinds begin september sprake van een aanzienlijke toeloop van nieuwe jeugdleden. Een geweldige opsteker voor de zwemclub.
  • Edwin Dekker doet op maandag- en woensdagavond de wedstrijdtrainingen. 
  • De Coronamaatregelen zijn per 25 september versoepeld. De 1,50m maatregel is opgeheven. Badhokjes mogen weer gebruikt worden. Douchegebruik is nog niet mogelijk door een defecte installatie. Alle zwemmers van onze club zijn via hun trainer hiervan in kennis gesteld.
  • Geregeld komt het voor dat mensen met belangstelling voor zwemmen en zich aan willen sluiten bij een zwemvereniging de stichting zwembad Scharlakenhof verwarren met de Vereniging Zwemclub Haren. De verschillende zwemdisciplines bij Zwemclub Haren gebeuren altijd onder begeleiding van een trainer. Je bent lid en mag daarom gebruik maken van de trainingen. Zwemclub Haren huurt banen bij de stichting die het zwembad exploiteert. Bij de stichting maak je zelf gebruik van het zwembad als vrije zwemmer. Je koopt hiervoor een kaartje bij de receptie. Uiteraard is er toezicht, maar geen begeleiding.